onsdag 23. juli 2014

Karrieredager høsten 2014


Skolestart nærmer seg med stormskritt! Selv om mange fortsatt er i feriemodus, så hviler ikke vi på lauvbæra. I september/oktober er det klart for Karrieredager i hele Møre og Romsdal, og vi ser frem til å møte alle dere der ute.

Målet er å vise tiendeklassinger de forskjellige yrkene og tilhørende utdanningsveier. Så da er det opplæringskontorene som får tilbud om å stille. Men det er ikke alltid så lett å vise hva en driftstekniker gjør på et oppdrettsanlegg, eller hva en fisker gjør på en fiskebåt. Planleggingen er godt i gang, men vi tar gjerne i mot tips om hvordan vi kan vise frem den fantastiske næringen vår!

Du kjenner oss lett igjen med blåe hettegensere, vi representere tross alt de havbaserte mulighetene!
 
Her møter du oss:


Uke 37: Karrieredager på Høgskolen i Molde

Uke 38: Karrieredager i Surnadal og Kristiansund

Uke 39: Karrieredager i Ålesund

Uke 40: Karrieredager i Volda



 
 
Vi slenger på litt informasjon om hvorfor du burde snakke med oss:
Visste du at Møre og Romsdal fylke har verdens største samling av bedrifter og rederier innen marine bransjer? Med marine bransjer mener vi bedrifter som baserer sin virksomhet på råstoff fra havet. I Møre og Romsdal har vi en tetthet av bedrifter ingen kan vise maken til, og vi vokser. 

Fiskebåter, brønnbåter, havbruk, foredlingsbedrifter, bedrifter som lager fiskeoljer, fiskemel, omega3, helsekost, medisin, fiskefòr, fiskeredskap, osv. Rett og slett uendelig med muligheter for deg som skal velge! Og forskere sier at marine bransjer skal femdoble verdien av de varene som selges til utlandet innen 2050. Det er disse bransjene vi som bor i Norge skal leve av når oljen tar slutt og disse har vi rundt oss, på alle kanter.

Så tenk deg godt om: kanskje finner du din yrkesvei blant alle disse?
 

Vi ses!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar