tirsdag 15. juli 2014

Studietur til Frøya

 

Før jeg tok til i jobben som prosjektleder, fikk jeg være med på studietur med Sett Sjøbein til Frøya. 

Formålet med denne turen er at utdanningsinstitusjoner, bedrifter, opplæringskontor og organisasjoner kan se og lære av andre. En viktig del av turen er erfaringsutvekslingen og på denne turen deltok representanter fra Møre og Romsdal og oppover til Finnmark.



Frøya VGS sin undervisningsbåt.

Studieturen var lagt til Hitra/Frøya. Frøya miljøet er i vindene og ambisjonene er store der ute i havgapet. Her bygges det ny videregående skole, de har helt ny båt, og det bygges opp en blått kompetansenseter. Men, det har ikke alltid vært slik. På få år har skolen satset stort og bygget seg opp til å bli en viktig del av utviklingen havbruksnæringen i samarbeid med kommune, fylke og næringen selv. Vi fikk omvisning på den nye skolen, og ombord i båten som dem bruker i undervisningen.  



På besøk hos visningsanlegget til Kystmuseet.
Turen vår startet med ett besøk på Kystmuseet i Sør-Trøndelag, der fikk vi innblikk i havguden Ægirs verden, som handler om balansert og bærekraftig utnyttelse av havets ressurser. 

Vi fikk være med ut til visningsanlegget deres, som ligger få minutter unna med båt. Dette har alle som besøker Kystmuseet mulighet til, så her finnes ingen hindrer dersom du ønsker ett besøk på oppdrettsanlegg.





SalMar sitt lakseslakteri Innovamar på Kverva, Frøya.
Vi besøkte også SalMar sitt lakseslakteri Innovamar. Der slaktes 55 fisker i minuttet, og i fjor ble hele 117 mill. måltid levert herifra. Imponerende!  Her vises det godt at havbruksnæringen har utviklet seg fort siden starten på 1960-tallet. Der fingeren vises på bilde er bygget der slakteriet først var startet, nå har det blitt noe større som du ser!

 
 
Denne turen viste oss at det er viktig å se til andre.  Vi var i dialogmøte med Frøya VGS, hvor vi fikk presentert hva de har gjort og hva som er planene fremover. Så da er det bare å sette i gang!

Med denne gode starten er jeg klar for å ta over prosjektet og fortsette det gode arbeidet.

Takk for turen!
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar