tirsdag 28. mai 2013

Rekrutteringsleir

Hvis du går i 9. eller 10. klasse i Møre og Romsdal fra høsten 2013 vil du få tilbud om å være med på rekrutteringsleir. Målet er å vise flere ungdommer hva havbruksnæringen er og ha den har å tilby. Så da tar vi med oss 12 elever på en to-dagers tur. Her vil elevene lære mer om havbruksnæringen, og i tillegg bli kjent med andre elever som er nysgjerrig på næringen. Kanskje dere tom havner i samme klasse på videregående?
 
I skoleåret 2012/2013 ble det gjennomført to slike leirer. Første leiren var for elever fra Nord-Møre og ytre Romsdal. Andre leiren for indre Romsdal og Sunnmøre. Begge leirene var fylt opp med elever som hadde ytret interesse for næringen til sin lærer/rådgiver, og de fikk derfor sjansen til å være med på tur for å lære mer, samt snakke med ansatte på anleggene. Alle som har vært med har vært meget fornøyde med opplegget. Noen har fått seg deltids- og/eller sommerjobb på anlegg. Og flere har søkt seg til VG1 Naturbruk, og planlegger deretter å søke VG2 Akvakultur.
Første leiren inneholdt bedriftsbesøk hos Marine Harvest sitt settefiskanlegg på Nordheim i Aure, Flatsetsund Engineering og Lerøy Midnor, begge på Frei. Og til slutt besøkte vi verdens største fiskefôrfabrikk som tilhører Skretting, plassert på Averøy.
På Sunnmøre var vi på besøk på Marine Harvest sitt settefiskanlegg på Flø. Deretter gikk turen til lakseslakteriet i Fosnavåg. Etter overnatting i Ålesund, startet dag to med en båttur til sjøanlegg utenfor Vigra.
Hvis du har interesse av å være med på en slik leir, og oppfyller kravene om å gå i 9. eller 10. klasse i Møre og Romsdal, så kan du kontakte meg eller rådgiver ved skolen.
 
 
Første stopp på Nord-Møre var settefiskanlegget til Marine Harvest på Nordheim, Aure. Settefisk er det man kaller laksen når den går i ferskvann.
 
 
Her er fra matfiskanlegget til Lerøy på Endreset, Frei. Matfisk er stadiet etter settefisk, da er laksen i saltvann.
 
 
Hos verdens største fiskefôrfabrikk hos Skretting på Averøy.
 
 
Bilder fra leiren på Sunnmøre. På denne leiren var det tolv ungdommer fra syv forskjellige ungdomsskoler.
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar