mandag 26. august 2013

VG2 Akvakultur -nå også i Møre og Romsdal

Da er det endelig reelt. Møre og Romsdal har igjen en klasse på VG2 Akvakultur. Hurra!

Det er mange år siden sist Møre og Romsdal kunne si at de hadde en klasse på VG2 Akvakultur, men nå er tilbudet endelig her igjen med en klasse på syv elever. Etter flott samarbeid mellom fylket, som ga Fræna vgs muligheten til å åpne opp for VG2 Akvakultur, næringen, som alltid stiller opp for ungdom og rådgivere som vil komme på besøk, og Fiskerifaglig opplæringskontor i Møre og Romsdal, som har ansatt prosjektleder for å få gjennomført prosjektet og i tillegg stilt opp med god hjelp og kompetanse.

Nå har fylket i tillegg innvilget halvannen klasse på VG1 Naturbruk på Ålesund vgs. Så nå er målet å starte opp VG2 Akvakultur der fra høsten 2014. Det er allerede ansatt en lærer som skal ta seg av naturbrukselevene som ytrer ønske om å gå VG2 Akva, samt at skolen har knyttet seg opp til noen lakseanlegg, så her skal elevene bli godt tatt vare på.

Prosjektet 'Ungdom velger oppdrett' fortsetter til oktober 2014, og jeg håper å se enda bedre søkertall til VG2 Akvakultur for skoleåret 2014/2015.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar