onsdag 7. august 2013

FishNfashion, også på Instagram

Har du ikke Instagram? Eller har du kanskje ikke fått med deg at FishNfashion er å finne der også? Uansett, her kommer en billedkavalkade, så går du ikke glipp av  noe.

 
En kombinasjon av en genser med påtrykket 'Fashion', en herlig sushimåltid, og bilde av meg en april formiddag på vei ut til Marine Harvest sitt anlegg på Aukra.

 
Under Midt-Norsk fiskerikonferanse fikk jeg taletid, selv om jeg ikke sto på talelisten. Her sammen med Statssekretæren fra Fiskeri- og kystdepartementet og styreleder i Fiskeri og havbruksnæringens landsforening (FHL).

 
Et hotell i Ålesund har pyntet med dette bildet. En steinbit som hatt. Gjør seg kanskje bedre som kunst enn i det virkelige liv?!

 
Denne damen pryder et annet vindu på samme hotell. Kanskje sildesmykke er det nye store?

 
Laks ER viktig for Norge. Norge eksporterer 12 millioner laksemåltid til 110 forskjellige land hver dag. Tenk at lille Norge gjør det så bra da!

 
En deilig maidag på terrassen. Benyttet finværsdagen til å friske opp gammel kunnskap. Jeg gikk VG2 Akvakultur for 11 år siden, og mye har skjedd innen lakseoppdrett siden den tid.

 
Når det står klippfiskpizza på menyen må jeg bare smake. Og det var fole godt.

 
Jeg er ingen baker, selv om det kan se slik ut på dette bildet. Som besøkende på Marine Harvest sitt slakteri ved Fosnavågen er renslighet viktig. Alle som kommer på omvisning får på seg blå plastsokker, hvit plastfrakk og en søte liten hatt.

 
Når jeg går på butikken sulten, ender jeg alltid opp med store mengder sjømat. Denne dagen havnet rå Salma-laks, spinat og dill på middagsfatet.

 
"Norge er verdens største produsent av atlantisk laks og stod i 2010 for over halvparten av den globale produksjonen". Må innrømme at jeg blir stolt av dette.

 
En dag i juli sto bedriftsbesøk på Smøla på kalenderen. Det er mange selskap, utenom Fylkeskommunen, som har gått sammen om å finansiere prosjektet 'Ungdom velger oppdrett', og disse ønsker jeg å få avlagt en visitt. Dagen startet med en tur på sjøen til et SalMar-anlegg sammen med kollega Birgit. Og med slike værforhold var det ingen steder jeg heller ville ha vært. For en dag. Og for noen flotte folk jeg møtte på min vei.
 
 
 
Besøkte også Smøla klekkeri. Et flott anlegg med utrolig hyggelige og dyktige ansatte. Jeg fikk flott omvisning og dumpet samtidig rett oppi åtte personer som vaksinerte fisk. Det trengs ansatte med mange forskjellige egenskaper på et settefiskanlegg. Se bare på mengden rør som finnes. Her skal man holde tungen rett i munnen for å koble riktig og stille inn riktig ventil.

 
Det er utrolig hvor mye moro man kan ha det med fisk. Disse makrellene og torsken ble fisket av noen russere i Aure kommune. Kvelden ble tilbragt med grilling av fiskefileter på bålet i fjæresteinene. Sommeridyll -på tross av solens fravær.

 
Her er jeg i full sving med å filetere fisken. Russerne hadde aldri filetert før, så da tilbød jeg meg å lære de hvordan det gjøres. Med sløve kniver og svaberg som underlag, skal man jammen passe fingrene.


 
Jada, det er ikke bare lakse-button jeg går rundt med. For selv om jeg jobber med havbruksnæringen, så liker jeg også villfanget fisk.

 
Portugal kan by på masse merkelig fisk jeg aldri har sett før, og ikke aner hvordan å tilberede. Da er det godt man kan dra på restaurant å få det ferdig tilberedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar