mandag 29. september 2014

Karrieredager

Tiden flyr avgårde, og de siste tre ukene har vi vert på reise rundt i Møre og Romsdal. Vi har vert på Karrieredager i Molde, Surnadal, Kristiansund og Ålesund.  Målet er å vise tiendeklassinger  forskjellige yrker og tilhørende utdanningsveier. Så da stiller de videregående skolene, og gjerne sammen med tilhørende opplæringskontor. For oss i havbruksnæringen er det ikke så lett å vise hva en driftstekniker gjør på et oppdrettsanlegg, eller hva en fisker gjør på en fiskebåt. Så vi har hatt med oss bilder, vist filmer, og hatt en aktivitet der de får prøve å sette navn på fisker og finne ut av hva ulike typer fiskebåter bruker til fange fisken med. Vi har hatt med oss representanter fra næringa, lærlinger innen akvakultur og elver/lærere fra de skolene som tilbyr blå naturbruk, slik at de kan fortelle hvorfor de har valgt denne yrkesveien og hva det egentlig går ut på!



Her følger litt bilder fra den siste tiden:
Vi startet i Molde 9.-11. september. Her fikk elevene bryne seg på navnsetting av fiskearter, og premien for alt rett var fisketattoo, som seg hør og bør! Her hadde vi med oss lærlinger fra Rognkjeksoppdrett, noe svært få vet at vi oppdretter her i Møre og Romsdal. Lærlingene gav elvene god informasjon om hvorfor og hvordan vi oppdretter Rognkjeks og hva den brukes til.

Så fortsatte vi i Surnadal 17. sept. og videre til Kristiansund 18.sept. Her hadde vi med oss en representant fra SalMar som kunne fortelle elevene at jobbmulighetene finns rett utenfor stuedøra dersom en åpner øynene.

Den siste uken har vi holdt oss på hjemmebane i Ålesund sammen med Ålesund VGS. Her har elevene lært bort knuter og servert seikaker av fisk elevene selv har fisket.  Vi hadde med en laks som fikk stor oppmerksomhet, men ikke alle greide å se hvilken fisk det var. Det er temmelig stor forskjell på hvordan den ser ut når den ligger på middagsfatet vårt og hvordan den ser ut når den slaktes..

Denne uken går ferden videre til Volda sammen med Herøy VGS, vi ses!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar